Aktivnosti

Dezinfekcija u Petrinjskim stambenim zgradama

Združene snage Javne Vatrogasne postrojbe Petrinja, Dobrovoljnog Vatrogasnog društva Petrinja i Komunalca Petrinja d.o.o. pod vodstvom zamjenika načelnika Stožera civilne zaštite i zapovjednika Vatrogasne zajednice i Javne Vatrogasne postrojbe Grada Petrinje Petrinje Zvonimira Ljubičića krenuli su sa špricama u rukama koje su napunjene smjesom vode i izosana u omjeru koji je preporučio dr.Inoslav Brkić ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo u svaki ulaz zgrada gdje su od gornjeg kata pa sve do prizemlja dezinficirali sve stepenice i rukohvate. Stanari su bili obaviješteni da nakon dezinfekcije dva sata ne izlaze iz svojih stanova, a kad su završili sa ovim dijelom grada krenuli su na drugu lokaciju. Puno posla je pred njima danas i idućih dana sve dok traje ova epidmija koronavirusa.

„Dva grama izosana ide na pet litara vode, pošto mi imamo 16 litara vode u šprici, ide 7,5 grama izosana po preporuci dr.Inoslava Brkića. Mi ćemo dezinficirati rukohvate, stepeništa od vrha zgrade do dna i ispred samog ulaza. Također redovito obavljamo kada završi s radom, dezinfekciju Gradske tržnice, isto tako ispred Hrvatske pošte, pošto se tamo okuplja veliki broj ljudi, kao i ispred banaka“, rekao je Ljubičić. „Mi ćemo i dalje ulice dezinficirati, kao što smo dezinficirali, stambene zgrade, nogostupe. Svakih sedam dana ćemo dezinficirati stambene zgrade dok imamo novooboljelih u Hrvatskoj, takva je preporuka.

Na samom kraju je kazao, kako na temelju upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske svakodnevno moraju obilaziti ugostiteljske objekte radi kontrole je li neki od njih otvoren. Ukoliko je, isti prijavljuju Policijskoj postaji Petrinja koji dalje postupaju na temelju prijave, a obilaze i trgovačke centre radi kontrole pridržavaju se svog radnog vremena. Pozvao je na kraju sve da se pridržavaju svih uputa Stožera.

 

http://portal53.hr/pocela-dezinfekcija-u-petrinjskim-stambenim-zgradama-obavljat-ce-se-svakih-sedam-dana/